Kartupeļu biezputra |
|
Vajag: · Kartupeļus · speķi vai žāvētu gaļu · sīpols · ķiploks · piens · malts muskatrieksts · sāls. |
|
Pagatavošana: Daudzumi
jau atkal, skatoties cik liels katls un cik daudz ēdāju. Tā kā visu ņēmu uz
aci ar domu, tā lai pietiek un nebūtu slikti, ja kas arī pāri paliktu. Palika
tikai bišķiņš, ko man rīt uz darbu paņemt līdzi. Sākumā
nomizo kartupeļus, sagriež smalkākos gabalos un sālsūdenī vārā mīkstus. Kamēr
vārās kartupeļi, palielos gabalos sagriežam gaļu, vai speķi. Šeit lieliski
noder visvisādi gaļveidīgi ledusskapja pārpalikumi. Metam uz sakarsētas
pannas virsū. Pēc tam pievienojam sagrieztu sīpolu un smalki sakapātu ķiploka
daivu. Un uz lēnas uguns cep, līdz kartupeļi mīksti. Kad
kartupeļi mīksti, tos nokāšam un sastampājam biezputrā. Bet nevajag tā smalku
un gaisīgu masu. Ir labi, ja paliek arī pa kādam kartupeļu gabaliņam.
Pārkaisām ar muskatriekstu. Es kādu šķipsnu uzkaisīju. Kamēr nodarbojamies ar
stampāšanu lejam nedaudz piena katlā un uzkarsējam, bet ne uzvāram. Pēc tam
pievienojam karsto pienu kartupeļu biezputrai un samaisām. Pēc tam
pievienojam sacepto gaļu ar sīpoliem un samaisām viendabīgā biezputrā. Viss!
Gatavs.. Es servēju galdā ar biezpienu un marinētiem gurķiem. Kombinācija
nāvīgi garda un sātīga. |