sākums

Kartupeļu biezputra

Vajag:

·      Kartupeļus

·      speķi vai žāvētu gaļu

·      sīpols

·      ķiploks

·      piens

·      malts muskatrieksts

·      sāls.

Pagatavošana:

 

Daudzumi jau atkal, skatoties cik liels katls un cik daudz ēdāju. Tā kā visu ņēmu uz aci ar domu, tā lai pietiek un nebūtu slikti, ja kas arī pāri paliktu. Palika tikai bišķiņš, ko man rīt uz darbu paņemt līdzi.

Sākumā nomizo kartupeļus, sagriež smalkākos gabalos un sālsūdenī vārā mīkstus.

Kamēr vārās kartupeļi, palielos gabalos sagriežam gaļu, vai speķi. Šeit lieliski noder visvisādi gaļveidīgi ledusskapja pārpalikumi. Metam uz sakarsētas pannas virsū. Pēc tam pievienojam sagrieztu sīpolu un smalki sakapātu ķiploka daivu. Un uz lēnas uguns cep, līdz kartupeļi mīksti.

Kad kartupeļi mīksti, tos nokāšam un sastampājam biezputrā. Bet nevajag tā smalku un gaisīgu masu. Ir labi, ja paliek arī pa kādam kartupeļu gabaliņam. Pārkaisām ar muskatriekstu. Es kādu šķipsnu uzkaisīju. Kamēr nodarbojamies ar stampāšanu lejam nedaudz piena katlā un uzkarsējam, bet ne uzvāram.

Pēc tam pievienojam karsto pienu kartupeļu biezputrai un samaisām. Pēc tam pievienojam sacepto gaļu ar sīpoliem un samaisām viendabīgā biezputrā. Viss! Gatavs.. Es servēju galdā ar biezpienu un marinētiem gurķiem. Kombinācija nāvīgi garda un sātīga.