Vārītais
krēms tortēm un kūkām Viens no iecienītākajiem kūku krēmiem jau kopš ulmaņlaikiem. Ja apgūta vārītā krēma pagatavošana, tam pievienojot dažādas sastāvdaļas (ogas, šokolādi, putukrējumu), var tikt pie neskaitāmiem kūku pildījumiem. |
||
Vajag: · 250 ml piena · 4 olas · 100 g cukura · 90 g miltu · 10 g vaniļas cukura · 250 g mīksta (istabas temperatūrā)
sviesta |
|
|
Pagatavošana: Palielā bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olas. Atsevišķā traukā kārtīgi sajauc cukuru ar miltiem un lēnām
iemaisa olās, uzmanot, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno vanilīncukuru. Katliņā uzvāra pienu. Maisot pienu, lēnām pievieno sajaukto masu. Katliņu pārliek karsta ūdens peldē un nepārtraukti maisa,
līdz masa sabiezē. Uzmana, lai masu nepierauj pie katliņa dibena! Kad masa iegūst vienmērīgu, biezu, krēmīgu konsistenci,
katliņu liek vēsa ūdens peldē un pārklāj ar marlīti, lai neveidojas garoziņa. Ik pa brīdim apmaisot atdzesē. Stingrās putās sakuļ sviestu un pievieno atdzisušajai krēma
masai. Kārtīgi sajauc ar mikseri. |